Headerbild

Rapport från övning nr 3 – Våreld

2017-05-30 i Ordonnans / Nyheter

Prenumerera via:

RSS

Den 22 – 30:e Maj var det dags för våran nästa övning med P4, då var det ”Våreld” som skulle utföras på och kring Revinge hed nere i Skåne!

Nu var vi återigen 3 Ordonnaser som deltog och vi fick verkligen prova på ordonnaslivet på riktigt, vi körde ca 100 mil var, och det var tjänst dag som natt i både regn och solsken.

Vi började med en natt nere i Klagstorp, som vi lämnade nästa morgon för transport den dryga biten ner till Revinge.

Denna gång blev det transport medels Lastbil i en sk. 40-bil, det kanske hade varit behagligare att åka mc ner och hem än att åka i ”arresten” bakom förarhytten på lastbilen , men meningen var ju att vi skulle vara hela och utvilade när vi kom fram och övningen verkligen började, både Mc och förare , så det var bara att härda ut.

Vi hade samtliga en mycket bra vecka, med ett omväxlande väder, ibland var det hällregn som man blev blöt av, nästa dag kunde det vara rena högsommarvärmen som såg till att man inte var torr innanför skjortan, men det fanns även dagar som var perfekta för vår uppgift.

Det var mycket kul att få vara med på en sådan här stor övning och hamna mitt i grytan av alltihopa, det fanns stridsvagn 122 och 90 vagnar av olika slag, även många bandvagnar anpassade för speciella uppgifter och en massa olika sorters hjulfordon, sist men inte minst så deltog även 5 st Black Hawk helikoptrar på övningen.

Det var mäktigt när dessa stora fåglar drog över fältet på Ravlunda skjutfält där alla fordon stod uppställda inför vår sista delövning, att inta Revinge hed, och där mitt i smeten stod vi 3 ordonnanser med våra Mc 258:or och undrade lite vad det var vi hamnat i  ??

Även denna övningen var det ett mycket gott bemötande från alla håll mot oss ordonnanser , det märktes tydligt att ordonnaser var något som många saknat länge, men så är vi ju för jävla bra också .... !!!!

Nu blir det ingen mera övning förrän i höst, känns faktiskt lite tomt, då vi skall deltaga i Aurora , där blir det lite hektiskt för vissa av oss som får åka lite fram och tillbaka eftersom vi även måste deltaga i våran Hemvärnsövning som är samtidigt, men det löser vi självklart också !!

Kommer med ytterligare rapport efter nästa övning !!

Glad sommar på er allihop  !!