Headerbild

SM-säsongen 2016

2016-09-20 i Allmänt

Så är SM-säsongen 2016 till ända. Den har bestått av sex deltävlingar, på vårkanten en tvådagarshelg i Hässleholm och en deltävling i Vimmerby, på hösten Östhammar, Skövde och till sist en final i Söderhamn.

Så är SM-säsongen 2016 till ända. Den har bestått av sex deltävlingar, på vårkanten en tvådagarshelg i Hässleholm och en deltävling i Vimmerby, på hösten Östhammar, Skövde och till sist en final i Söderhamn. Tävlingarna har haft olika karaktär. Det föll sig så att vårens deltävlingar hade krav på registrerade hojar och körkort, vilket möjliggör transportsträckor på allmän väg, medan höstens deltävlingar inte hade det.

Kåren har varit representerad av sju förare under året. Den absulut största framgången är Albin Elowsons silvermedalj efter en stenhård batalj med Joakim Ljunggren som sträckt sig över hela säsongen. Grattis!

I samma klass, SM2, finner vi på en fjärdeplats Anton Nord.

Går vi vidare till juniorklasserna så hittar vi i JSM2, den stora juniorklassen, Erik Wahlström på en sjundeplats med en missad deltävling. JSM1, den lilla juniorklassen, om man nu kan kalla den liten med sina 63 startande förare, är den klass med flest skövdeförare. Här placerade sig Mattias Ojanperä på en åttondeplats med tre missade deltävlingar. Sedan följer John Salomonsson och Carl Andersson som i år tog sina första JSM-poäng och placerade sig på 15e resp 27e plats. Arvid Karlsson körde sin första JSM-tävling i Skövde, men blev poänglös i den stenhårda klassen. 

Sist men inte minst återfinns Johan "Jommen" Karlsson på en 20e plats i VRM2.

Väl kämpat allihopa!

Nästa serie av rang är Vintercupen Östra Skaraborg. Vi syns där!