Headerbild

BEC 2024 AVKLARAT

2024-09-08 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Ännu ett arrangemang lagt till listan med en engagerad funktionärsstab.

Det verkar som om vi förföljs av väderförhållanden vilka inte riktigt är till vår fördel som arrangör av endurotävlingar. År det inte torrt och dammigt så har vi stora mängder snö som försvårar våra arrangemang.

Denna gång så var det en värmebölja i september med högsommartemperaturer som återigen skapade ett problem med damm-bildning på BEC.

Problem är till för att övervinnas och för vår del så löste sig detta också efter att Bo Elowson ordnat fram stöttning från Allservice vilka ställde maskinutrustning tillhanda så att vi kunde bevattna de mest känsliga områdena i starten och spåret där närmast. Den insatsen som gjordes med bevattning och den tidigare utförda planingen av startrakan samt de första svängarna, som Skultorps Åkeri och Grus ställde upp med, var mycket viktig ur ett säkerhetsperspektiv och starterna funkade alldeles utmärkt utan någon form av olyckor.

Tävlingen i övrigt fungerade bra och de knappa 300 deltagarna fick en kämpig dag i värmen. En något hög skadefrekvens noterades dock och kanske hade värmen en del i detta.

Efter en lång dag, som för personalen på parkeringen startade 05:30, avslutade vi sista prisutdelningen kring 17:30. Efterarbetet med att plocka ner banmarkeringar , röja av tävlingsområdet, återställa klubblokal och rensa/sortera pilningsmaterial gjordes mycket effektivt så strax efter klockan 19:00 var allt klart.

Ett stort tack till alla medlemmar och andra som på ett eller annat sätt bidragit med sin insats före, under och efter arrangemanget.

Grymt bra jobbat!

/ Organisationskommittén